De winkelwagen is leeg

Sapkuur? Je voelt je herboren na een weekje sapkuren

sapkuurEen sapkuur volgen is een prima middel om het lichaam te reinigen. Het kan een ideale start zijn om een gezonde levensstijl aan te nemen. Maar ook worden sapkuren vaak gevolgd om een paar kilo af te vallen. Een dergelijke kuur houdt in, dat je tijdelijk stopt met het innemen van vast voedsel en alleen nog maar fruitsappen en groentesappen drinkt.

 

Hoe werkt een sapkuur?

Het volgen van een sapkuur zorgt ervoor dat de organen in het lichaam en het spijsverteringskanaal gereinigd worden. Doordat de inname van vast voedsel gestaakt wordt, zal het systeem van spijsvertering rust krijgen. Bovendien zullen de afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen. Naast de lichamelijke invloed van sapkuren, zal er ook een geestelijk effect waarneembaar zijn. Tijdens het volgen van de kuur is er namelijk tijd en ruimte voor bezinning. Voldoende rust nemen is belangrijk tijdens het volgen van een kuur. Bij sapvasten is het nodig om naast het drinken van een liter groentesap of fruitsap ook minimaal anderhalf liter water te drinken. In plaats van water bestaat ook de mogelijkheid om reinigende kruidenthee te drinken.

Periode van sapvasten

Een traditionele sapkuur neemt een week tijd in beslag. Het wordt niet aangeraden om sapkuren langer dan tien dagen vol te houden. Er kan dan namelijk een tekort aan voedingsstoffen optreden. In plaats van een week vasten, is het ook mogelijk om een korte kuur van drie tot vier dagen te volgen. Na afloop van het sapvasten, is het verstandig om het lichaam weer langzaam te laten wennen aan vast voedsel. Als de kuur volbracht is, dan zullen de effecten merkbaar zijn. Meer energie en een stralende huid zijn direct voelbaar en zichtbaar. Een sapkuur kan in eigen huis gevolgd worden, maar er zijn ook speciale sapkuurvakanties, die in Nederland en in het buitenland worden aangeboden.

 


Vond je dit artikel interessant en/of behulpzaam? steun ons dan met een Tweet, een Like of een +1. Heel erg bedankt!

Gratis 5 geheime supertips!

Meer weten over een gezond en vitaal leven? Download nu de gratis whitepaper "5 geheime supertips voor een vitaal leven" Deze tips krijg je echt nergens anders!

Download gratis whitepaper >>

Na bevestiging van je e-mailadres ontvang je de gratis whitepaper in je inbox. Daarnaast ontvang je een maandelijkse eZine, met praktische en toepasbare tips voor een gezonder en vitaler leven.

We respecteren je e-mail privacy.
Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.

Gerelateerde artikelen

Meeschrijven?

Vitaliteitsblog heeft de ambitie om de gootste verzameling vitaliteits- en gezondheidstips van Nederland aan te leggen. En jij kan hier aan mee doen!

Heb jij een goed idee voor een artikel of wil je graag zelf een artikel schrijven voor het Vitaliteitsblog? Dat kan! Mail jouw idee of artikel naar  Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Je kunt ons ook steunen met een Tweet, Like of +1